Vihdoin tämä päivä on ohi, ja ehdin istahtamaan tälle päivälle =)

Olimme tänään siellä klinikan suunnittelukäynnillä, ja puhuimme paljon IVF;stä ja meidän jatkosta. Lääkäri oli sitä mieltä, että IVF olisi meille se seuraava askel, koska kaiken järjen mukaan neljällä inssillä olisi jo raskauduttu, jos niin kävisi.

Hän selitti ja piirsi meille tarkkaan, miten kaikki tapahtuu.

Tällä hetkellä odottelemme nyt ensimmäiseksi kuukautisten alkua joiden olisikin määrä alkaa parin kolmen päivän sisällä. Sen jälkeen kolmantena vuotopäivänä alan sitten päivittäin pistelemään itseeni Puregonia (- auttaa, kun halutaan kypsyttää useita munarakkuloita samanaikaisesti). Minulla oli tänään sitä varten klinikalla pistosopetusta; ja jumankauta, kuinka voi ihmistä jännittää niin lujaa, kuin minua jännitti !!! JA AIVAN SUOTTA, ei sattunut vähääkään =)

Sitä pistellään n. 8-9 päivää, riippuen aivan kehittyvien munarakkuloiden määrästä ja koosta. Tilannetta ultrataan muutaman päivän välein. Ja luultavasti noiden ultrauksien välillä sitten aloitellaan vielä jarrulääkitys; Orgalutran

Noin 10-12 päivän päästä on punktio, jossa mun munarakkulat kerätään  ja ne hedelmöitetään laboratoriossa siittiöillä. Tästä muutaman päivän päästä on sitten se itse siirto.

Ja sitten jälleen odotellaan se kaksi viikkoa, että miten on käynyt.

Kuullostaa toisaalta aika yksinkertaiselta, mutta ei se ole. Onhan se aivan erilainen hoito kuin inseminaatio. Ja nuo lääkkeet olivat aivan jumalattoman kalliita!!